miercuri, 4 decembrie 2013

Un MEGASCANDAL, acoperit de Basescu prin alte SCANDALURI cu Ponta! Avocatul Petru Radu Pricop, iubitul Ioanei Basescu... despagubiri de 10 milioane de euro. Despagubirile, vor fi platite de catre ANRP in transe anuale, incepand cu 1 ianuarie 2014


CELERITATE, DAR NU PENTRU ORICINE – Avocatul Petru Radu Pricop, iubitul Ioanei Basescu, si alti patru reclamanti au castigat la Curtea de Apel Pitesti despagubiri de 10 milioane de euro. Sentinta s-a dat in doar trei termene. ICCJ a judecat si respins recursul formulat de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor in doua termene (Documente)
 
 
Noul iubit al Ioanei Basescu, avocatul bucurestean Petru Radu Pricop (foto), a reusit sa obtina, impreuna cu alte patru persoane, despagubiri in valoare de peste 44 de milioane de lei, adica aproximativ 10 milioane de euro, pentru o suprafata de 90 de hectare situata in orasul Stefanesti, din judetul Arges. Despagubirile, care vor fi platite de catre ANRP in transe anuale, incepand cu 1 ianuarie 2014, au fost stabilite printr-o decizie a Curtii de Apel Pitesti, din 2012, mentinuta si de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie.
 
 Informatia a aparut in plin scandal legat de achizitionarea terenului de la Nana de catre Ioana Basescu, la sugestia lui Traian Basescu, si a fost facuta public luni seara, 2 decembrie 2013, in emisiunea Sinteza Zilei a lui Mihai Gadea, de la Antena 3. Interesant este insa cum a fost solutionat acest dosar.

 
Astfel, cauza a fost judecata de catre Curtea de Apel Pitesti in doar trei termene. Potrivit portalului instantelor de judecata, cererea de chemare in judecata a fost inregistrata de catre reclamanti la data de 9 decembrie 2011, pe rolul Sectiei a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal de la CA Pitesti. Asa cum reiese de pe site-ul instantei, primul termen de judecata a avut loc in data de 18 ianuarie 2012, cand s-au decis urmatoarele: “Amana judecarea cauzei la 15 februarie 2012, pentru cand se emite adresa Comisiei Centrale de Stabilire a Despagubirilor in sensul de a depune la dosarul cauzei, dosarul administrativ cu propunere de despagubiri in ceea ce-i priveste pe reclamanti. Reclamantii Visoiu Valentin, Barbu Florin Serban, Gheorghe Gabriel si paratul primesc termen in cunostinta potrivit dispozitiilor art.153 alin.1 coroborat cu art.88 alin.51 Cod procedura civila. Pronuntata in sedinta publica, astazi 18 ianuarie 2012, la Curtea de Apel Pitesti – Sectia a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal”.
 
La urmatorul teremen, cel de pe 15 februarie 2012, nu s-a intamplat insa nimic. Iata ce a hotarat instanta: “Amana pronuntarea la 22 februarie 2012”.
 
Aceasta a fost si data in care Curtea de Apel Pitesti a pronuntat sentinta. Instanta a admis cererea reclamantilor si a hotarat ca acestia sa primeasca despagubiri in valoare de 44.100.000 de lei, ceea ce inseamna aproximativ 10 milioane de euro.
 
Iata minuta CA Pitesti din 22 februarie 2012:
 
Admite actiunea. Obliga parata sa emită reclam. decizia titlu de despagubiri pentru suprafata de 905.000 m.p. teren din Orasul Stefanesti jud.Arges la valoarea de 44.100.000 lei potrivit Raportului de Evaluare intocmit de Romcontrol SA Buc. Departamentul Evaluari. Cu recurs”.
 
ICCJ a judecat recursul in doua termene
 
Cum era si normal, sentinta a fost atacata cu recurs de catre Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor. Dosarul a fost inregistrat la Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, asa cum reiese de pe siteul instantei supreme, in data de 9 aprilie 2012. Si aici procesul a mers extrem de repede.
 
Primul termen a avut loc la 30 mai 2012, instanta pronuntandu-se la cel de-al doilea termen din proces. In 28 noiembrie 2012, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis urmatoarele: “Decizia nr.5044/28.11.2012. Respinge recursul declarat de Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor impotriva sentintei nr.67 din 22 februarie 2012 a Curtii de Apel Pitesti – Sectia a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal ca nefondat. Irevocabila. Pronuntata in sedinta publica, astazi 28 noiembrie 2012”.
 
Raportul de evaluare pentru despagubiri a fost intocmit de societatea controlata de sotul Andreei Paul Vass, colega de partid a Elenei Basescu
Cuantumul despagubirilor primite de Radu Pricop si celelalte patru persoane, acestea au fost stabilite, dupa cum se poate vedea in minuta CA Pitesti, de un raport de evaluare intocmit de Romcontrol. Este vorba despre o societate controlata de Cristian Paul, sotul Andreei Paul Vass, fosta consiliera a premierului Emil Boc, in prezent unul dintre liderii PDL si colega de partid cu sora Ioanei Basescu, Elena.
 
Iubitul Ioanei Basescu a fost avocatul Elenei Basescu
Daca avocatul Petru Radu Pricop in 2012, la vremea judecarii dosarului de catre Curtea de Apel Pitesti si ICCJ, iubitul Ioanei Basescu, nu stim. Informatia despre relatia pe care o au cei doi a aparut in aceste zile in presa tabloida. Ceea ce se stie insa este ca, Petru Radu Pricop se afla in anturajul familiei Basescu inca din 2007. Atunci, iubitul Ioanei Basescu a fost avocatul Elenei Basescu, intr-un proces in care fiica cea mica a presedintelui daduse in judecata doua publicatii care scrisesera ca EBA s-a drogat cu cocaina.
 
 
 
sursa foto: cancan.ro
Sursa:
==================
============================
==========================================

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

Follow