joi, 23 februarie 2012

In ATENTIA Ministrului Turismului. Rusine reprezentanţilor Consiliului Judeţean Mehedinţi! Rusine cum cheltuie milioane euro


Pestera Topolnita, intreaga Rezervatie speologica din
carstul mehedintean, nu fac parte din proiectele de investitii
cu banii europeni in turism din anul 2012.
De ce asa?
Va lamuriti partial din articolul aparut in ziarul Adevarul.


În 2012, reprezentanţii Consiliul Judeţean Mehedinţi vor să investeacă în turism. Zonele vizate sunt Drobeta Turnu Severin, comuna Eşelniţa, comuna Ponoarele şi Clisura Dunării

Conducerea instituţiei declară că sunt fonduri europene neconsumate şi că banii vor fi realocaţi, este vorba de 70 de milioane de euro, de aceea au fost pregătite mai multe proiecte ambiţioase, care să exploateze potenţialul turistic al judeţului Mehedinţi. Astfel sunt vizate Drobeta Turnu Severin, comuna Eşelniţa, comuna Ponoarele şi Clisura Dunării.

În muncipiu, autorităţile vor să realizeze o faleză în valoare de 850.000 de euro. „Este vorba de amenajare faleză pentru promenadă în Drobeta Turnu Severin, ce cuprinde realizarea de lucrări de consolidare, asfaltare şi iluminat cu panouri fotovoltaice, puncte de filmare, fotogarfiere, vor fi amplasate bănci şi coşuri de gunoi.

Faleza va trece prin spatele liceului Traian, pe la Piciorul Podului lui Apolodor şi se apropie de zona Staţiei de Epurare, acolo se va face o buclă, a fost singura soluţie pentru a face o faleză”, a declarat Marius Bălu.


În comuna Eşelniţa se doreşte realizarea unei infrastructuri de agrement de trei milioane de euro. „Va fi un punct de atracţie turistică, prin crearea facilităţilor deosebite şi exploatarea potenţialului turistic pe care zona îl oferă.








Se va face un port turistic şi de agrement, alimentare cu energie electrică, alimentare cu apă şi canalizare, terenuri de sport, locuri de joacă pentru copii şi locuri de parcare”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean.

Clisura Dunării este şi ea pe lista proiectelor pe care reprezentanţii Consiliul Judeţean Mehedinţi doresc să le realizeze. „ Este vorba de un proiect de 500.000 de euro, cuprinde iluminat public cu stâlpi cu panouri fotovoltaice, iluminatul statuii lui Decebal şi asfaltarea celor doi kilometri de drum până în golful Mraconia, tocmai pentru creşterea potenţialului turistic”, a adăugat Marius Bălu.

Nici nordul judeţului nu a fost uitat, peştera Ponoarele va fi şi ea pe lista de investiţii. Se urmăreşte extinderea şi modernizarea celor două parcări, construirea unui centru de primire turişti, investiţie care ajunge la un milion de euro.
Sursa:
Proiecte turistice pentru Mehedinţi în valoare de 70 de milioane de euro. Citeşte aici pe ce se vor duce fondurile europene


Milioane de euro ... investiti in turism ... in
comuna Eşelniţa, zic autoritatile, pentru exploatarea "potentialului turistic"! Care potential turistic domnilor?
Vilele de vacanta ale protipendadei
mehedintene? Baronilor si mogulilor locali?
Doriti sa le trageti apa, canalizare, iluminat public etc. etc. pe bani europeni?
Sa valorificati pensiunile aparute ca ciupercile dupa ploaie? Acesta este turismul? Alooo ....
Rusine!
P.S.: Vedeti ca Elena Udrea a plecat!
Poate ca actualul ministru, vede altfel investitiile!
Oricum,[ si MRU ] va fi informat!
Admin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

Follow